Google Website Translator Gadget

måndag 19 maj 2008

Ett hål i skenheligheten

Jag som trodde, att jordbävningen i Kina med 50.000 döda och kanske flera hundra tusen skadade och katastrofen efter cyklonen i Burma med nu 5 miljoner hemlösa och svältande var det värsta som kunde hända mänskligheten under samma månad.
Men icke ! För vad är det nu som plötsligt strömmar ut från nyhetsredaktioner och TV-skärmar…?? Jo, tydligen så har några skjutglada amerikanska soldater på en skjutbana utanför Bagdad satt flera kulor i en bok. Nämligen koranen !?! Bäva månde mänskligheten. För vad värre skulle kunna hända ? Man har alltså skjutit hål i den heligaste av böcker. Förmodligen under muntra skratt dessutom..!? Vad är allt annat mänskligt lidande mot detta kränkande nidingsdåd ?! Så fruktansvärt !!

Nej, skämt åsido och in med allvaret ! Vad är det man får se på CNN. Jo, en amerikansk generalmajor står i direktsändning och ber mullorna i Irak om ursäkt för en fruktansvärd gärning som några av hans soldater gjort. Ja undrade genast, vad är det som dom har gjort !? Vad kunde det vara ?
Han nästan gick ner på knä och bedyrade, att de skyldiga soldaterna skulle straffas hårt och någonting liknande skulle aldrig mer kunna hända det irakiska folket.
I en senare nyhetssändning fick jag förklaringen. Det var som sagt, dessa soldater som roat sig med att skjuta sönder en gammal bok. Nu råkade (?) det vara koranen och jag bara frågar mig……so what !?? Kränkande…..ha ! En sagobok som har penetrerats av ett antal kulor. Vad är problemet ?
Att se denna officer krusa för dessa mullor i skägg och sparkdräkt och dessutom förnedra sig själv (och oss som representanter för den civiliserade delen av världen) var så patetiskt att man undrade om det var ett filmklipp med John Cleese och grabbarna.

Där (!) kunde amerikanarna lägga sin energi på en fullständig skitsak, men var är dom i Burma ? Var är FN ? Varför går man bara inte in i landet med alla förnödenheter och hjälp. USA som annars är så snabba på militära aktioner är nu helt som förstenade. FN har sådan beslutsångest, att när dom väl har lyckats enas om ett aktivt humanitärt intrång i landet , ja då, då är det säkert för sent !
Men för all del, lägg ner allt krut på att ge de kränkta religiösa fanatikerna en ny bok. Då har ni löst det mest överhängande akuta behovet för att lindra lidandet här på Jorden.