Google Website Translator Gadget

lördag 3 december 2011

Australia - land of germophobia

Klicka för större bild !
Oavsett om ni har varit eller tänker åka till Australien, så har ni kanske sett den där dokumentären från flygplatserna i Sydney eller Melbourne !?
Med folk som fastnar i tullen med mat, växter, kryddor, souvenirer, etc. Sådant som står på deras lista över "förbjudet gods". Ja, jag vet inget annat land än Australien som lider av en sådan fanatisk bacill- paranoia. Inget land som jag har varit i... i alla fall. Nu var det länge sedan jag var där, men man glömmer ju aldrig, när markpersonal kom in i kabinen direkt efter landningen och började spray ner alla passagerare med någon typ av Radar-spray mot insekter och andra "livsfarliga" kryp. Det var dessutom den där mekaniska varianten med med pump som trädgårdsmästare och biodlare brukar använda.

I tullen blev det naturligtvis andra problem, när vi presenterade en s.k. "proforma faktura" på teknisk utrustning som vi hade med oss. Ingen ska tro, att det i Australien räcker med korrekta formella intyg, när man som besökare får den stora äran att komma in det förlovade landet downunder. Nejdå, dom sakerna fick vi snällt lämna kvar i tullen. Beslagtagna tills vidare.....förstås. Sedan tog det väl någon vecka, innan vår repr. i landet kunde övertala dem om, att våra intyg var korrekta.

Det är nästan skrattretande, när man i programmet hela tiden får se dessa övernitiska tullare fråga passagerarna .....varför de inte har kryssat i rätt ruta på imm.-kortet. Man får ju inte ens ha en banan med sig. Har man dessutom en påse med något "konstigt" från asien med sig, då går larmet på Hypokondria-kontoret. Om det nu är så viktigt, att man kryssar i "ja-rutan" för varje liten skitsak, varför har man då inte en större variant av imm.-kort med tydliga spec. förmaningar för vad som inte får föras in i landet. Nej, men jag vet varför ! Då kan man ju inte hela tiden bötfälla "smugglarna" med 220 dollar och det vore ju ett stort inkomstbortfall, nu när man har hittat det perfekta sätter att skinna dom där inkräktande turisterna som måste in i landet och "smitta oss och skita ner". Det är ett under, att alla andra länder som inte tillämpar dessa hypokondriska paragrafer. fortfarande existerar. Att folken där ändå överlever..?!

Nej, dom har fått för sig där nere, att Australien är paradiset på Jorden och landet som Gud utsåg till den eviga lustgården. Jag vet inte, om man ska bli förbannad eller bara skaka på huvudet ?! Men det komiska är, att dom tar sitt land Australien på så sjukligt stort allvar. Ibland tar det sig nästan rasistiska uttryck. Titta bara på imm.-kortet (klicka på bilden för förstoring). Där står det längst ner ......."Har ni varit i Afrika eller Sydamerika de senaste 6 dagarna"...? Men oj då.... tänk om någon har varit det ? Den borde man ju sätta i karantän i kanske ... 6 månader. Innan man kan vara säker på, att det inte är någon spetälsk, skitig utlänning som bara försöker tränga sig in i vår underbara, hermetiskt, bakteriefria bubbla. För säkerhets skull, så kanske man borde sätta något slags märke på deras kläder också. En stjärna på bröstet.... kanske.

Inga kommentarer: