Google Website Translator Gadget

onsdag 16 november 2011

Vadå .... occupy Wall Street ..?

Om man gör som frihetskämparna i Egypten och belägrar Tahrir-torget, ja... det kan man verkligen ha stor förståelse för. Men, den här aktionen "Occupy Wall Street"-rörelsen i New York, vad har den egentligen för syfte..? För mig framstår deltagarna mest som lite bortskämda, blaserade arbetslösa stads-ungdomar som lider brist på fantasi och social samvaro.

Antagligen inspirerade av den arabiska våren med demonstrationerna i nordafrika och med brist på några konstruktiva idéer till egen sysselsättning, så tycker dom bara så synd om sig själva. Det är lättare och mer hippt att bosätta sig på ett torg och att där få kväka ut sitt missnöje över att hela världen är emot dem. Istället för att ta tag i sin egen situation och sina liv och göra något konkret och kreativt för att lösa den ofta självpåtagna tristessen.

Det där med Wall Street känns bara som en pseudorebellisk och populistisk "vad-ska-vi-nu-protestera-mot"-rörelse. Dom saknar inte bara något mål i sina liv utan också en brist på adekvat adressering av sitt missnöje. Wall Street ..... jaha ....?! Kunde dom inte komma på någonting bättre ...!?? Det finns ju hur mycket som helst i världen som känns viktigare, än att slänga sig ner på ett torg och ligga där och gnälla över ekonomiska orättvisor i ett av världens rikaste och välmående land.....USA. Men, det är klart ..... har man inte något annat att göra och dessutom lider brist på social samvaro, så adapterar man snabbt en följa-flocken-mentalitet, där vilka åsikter som helst kan bli till ett ärofyllt motiv.  

Inga kommentarer: