Google Website Translator Gadget

fredag 18 november 2011

Facebook - en cancersvulst som växer ...?!

Att kritisera Facebook.... det är väl nu nästan som att svära i kyrkan.... om man tillhör församlingen. Vilket jag också på sätt och vis gör. Dvs tillhör den halva av svenska befolkningen som är medlem i Facebook. Halva befolkningen ..... det låter inte alls helt friskt ...!?  Varför är man då medlem...? Jaa, säg det. Det bara blev så och ibland så är det väl ganska kul till och med.

Men..... och nu kommer kritiken...... allt som börjar växa mot himlen, är jag väldigt tveksam till. Och det är precis vad jag tycker, att Facebook håller på göra. Alla stora organisationer, företag, förbund och unioner, där storleken börjar bli ett självändamål, där bör man hissa varningsflagg. Vid en viss kritisk gräns, så övergår det hela till en cancersvulst som ohejdat växer och sprider metastaser ut över alla rimliga gränser. Den gränsen anser jag, att Facebook nu har passerat. När t.o.m. hela omvärlden nu börjar att anpassa sin egen verksamhet till just Facebook, då vet man vart vi är på väg. Fler och fler kopplar sin verksamhet till FB och på så sätt blir makten över våra liv allt mer centraliserad och mentalt indoktrinerande.

På internet finns inga anti-trustlagar och ingen tycks bry sig om, när "stora drakar" hela tiden köper upp mindre entreprenörer på nätet och sedan börjar att skriva om spelreglerna på den här planeten. Det är precis som Apples produkter som Mac och Iphone, etc. Genom ett högt pris på datorer och telefoner, så får företaget en hög status och allt för många som jagar status tittar bara på märket på produkten, istället för innehåll och prestanda. Sedan när produkterna blir upphausade och allm. populära, så anpassar sig alla andra sekundära företag och börjar tillverka produkter och tjänster, så att dom passar till just .....Apples prylar. Fenomenet liknar det som nu redan har hänt med Facebook och hela det syndromet.

Ska man kliva ut från manegen på den här cirkusen ... eller inte ..?!! Vet inte, men det känns absolut inte sunt längre. Dels är Facebook ur teknisk, logistisk och designmässig synpunkt väldigt amatörmässigt gjord och det retar mig dessutom. Ska man vara störst, så bör man också kunna sin sak. Hur eller hur ..... varningsflaggan är nu åtminstone hissad. På det skepp som jag styr i alla fall.

Inga kommentarer: