Google Website Translator Gadget

fredag 21 januari 2011

Snart på Elgiganten: Börje Ahlstedt-filter

Ja, nu har jag då äntligen kopplat in ett Börje Ahlstedt-filter på min TV. Jag orkar inte längre att se och höra den mannen. Jag vet inte, om ni såg honom på Skavlan nyligen (gör det !), men det var ett narcissistiskt spektakel av hyckleri, självgodhet och fullständig brist på självkritik. Han har en klar narcissistisk personlighetsstörning. Så här karaktäriseras en sådan person ...........................

Individen uppvisar ett ihärdigt mönster av grandiositet (i fantasi eller beteende), behov av beundran, brist på empati, börjar i det unga vuxenlivet och finns i varierande samband indikerat av följande:
1. Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).
2. Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek.
3. Tror att han eller hon är "speciell" och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
4. Kräver stor beundran.
5. Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
6. Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.

Som en talande bekräftelse på ovanstående indikationer berättade han hos Skavlan om, när hans fru och Ingmar Bergmans fru Ingrid von Rosen satt på Dramaten och såg en pjäs med Börje Ahlstedt i (med regi av Bergman) och när Ingrid von Rosen då ska ha sagt till Börjes fru, att "tänk .... att både du och jag är gifta med två genier". Jaa, .... då tog man sig för pannan och tänkte, att vad är det som gör, att en människa blir så mentalt verklighetsfrånvänd och störd...!??

Inte nog med det. Han berättade dessutom om, när Bergman hade sagt till honom under en inspelning, att .... "Börje ... det bästa med dig ... det är, att du inte vet hur pass bra du är".
Och senare i programmet var det så synd om honom för hans svåra barndom. På nedre botten i en lägenhet på lilla Essingen, där pappa var arbetslös och hade blodiga cementexém, medan hans mamma skurade trappor i hyreshusen. Själv målade han om sitt rum till helt svart och läste Strindberg. (Där föddes antagligen geniet ....!??)

Sedan det här hycklandet varje gång han uttalar sig i massmedia, om när han varje vecka på egen bekostnad(!) åker ut till sjukhusen för att läsa dikter för patienterna. Jaa, tänk vad det stora geniet offrar sig. Att t.om. sänka sig så lågt. Det kan inte vara lätt, att hela tiden behöva döva sitt eget motsägelsefulla samvete, genom att så osjälviskt blanda sig bland vanligt folk. Sjuka dessutom ! Och ... GRATIS !!? Men, det viktigaste är ändå , att alla får reda på hans goda gärningar. Det ... är han genialiskt duktig på .. att tala om.

Inga kommentarer: