Google Website Translator Gadget

onsdag 26 januari 2011

23 miljoner mil från ICA Kvantum


Thailand, Australien och Hawaii i all ära, men här är ett ställe som ingen av er har varit på. Verkligen oexploaterat och genuint. Garanterat fritt från McDonalds är det också. Mat och dryck som gäller här är av typen "bring your own". Några lager med täckjackor rekommenderas också, för det är alltid lite småkyligt. Trafiken däremot är inte så tät här. Det finns faktiskt bara två bilar över huvud taget. Varav en av dem mest har stått parkerad något år eller så. Men ... den andra åker som tidigare ofta ut på sightseeing-turer fortfarande. Det är visserligen en helt öppen kärra, men att kalla den för sportbil vore väl att ta i. Miljövänligt eldrivna är de i alla fall. Laddas t.o.m. med solenergi. Verkligen up to date !

Bilden av kratern är tagen från en av bilarna. Nämligen från "Opportunity" som tillsammans med "Spirit" nu har varit här sedan de landade för nästan 7 år sedan. Ja, ni förstår säkert nu, att det rör sig om Mars. Den "röda planeten" som den kallas. Lite ödsligt kanske, men .... är det inte vackert !?

Ville bara visa att det finns en verklighet utanför vår lilla bubbla, där vi utan att reflektera över tillvaron stressar fram mellan jobb, dagis, gym och ICA Kvantum. En värld som vi här i närbild kan ta del av tack vare människans fantastiska tekniska innovationsförmåga. Bedrifter som nästan aldrig får någon kredit i den struntfixerade sfär som vi tillbringar vår korta tid i.

Inga kommentarer: