Google Website Translator Gadget

lördag 15 november 2008

Extra ! Extra ! --- Anna Lindmarkers nya gröna blus

Nu hade dom chansen, att visa hur man selekterar och presenterar en verklig nyhet på ett adekvat sätt. Inte någon konstruerad meningslös politikerintervju som vi ändå tvångsmatas med varje kväll … år ut och år in.

I Rapport blev inslaget bara en liten fotnot till sist efter vädret. Ungefär som när man som kuriosa brukar visa björnungarnas premiär på Skansen. I Aktuellt och Nyheterna på TV4 nämndes den inte alls ….!?? På TV4 är presentatörernas kläder klart viktigare än själva innehållet i nyhetsmaterialet.

Den epokgörande nyheten var alltså, att astrofysikerna nu för första gången har lyckats fotografera planeter i ett annat solsystem. Himlakroppar liknande vår egen cirkulerande runt en annan stjärna. Något som man bara hade hoppats kunna göra, under de 10 år som man genom indirekta bevis har varit medvetna om deras existens.

Inte nog med att de inte förstår vad som är "en verklig nyhet", utan också att de inte ens vid en sådan här vetenskaplig paradigm orkar anskaffa förklarande experter. Några initierade som kan fylla det teknik och vetenskapliga kompetensvacuum som råder på de politikfixerade nyhetsredaktionerna.

Inga kommentarer: