Google Website Translator Gadget

måndag 25 augusti 2008

Hej, det gällde annonsen på villan.....

Att vakna en söndagsmorgon kl. 7.30 av att någon spikar i lägenheten intill …. Ja, det är faktiskt något man får räkna med, om man bor i en bostadsrätt. För det verkar som om många innehavare av sådana bostäder tycks tro, att det är en sommarstuga dom har köpt…!? Ett renoveringsobjekt med inbyggd femårsplan.
Det är just den typen av människor som aldrig blir färdiga med någonting. Som tycker att …spika…såga och borra måste vara ”meningen med livet”. Som aldrig kan sätta sig ner…. vara nöjda … och gå vidare. Eller också lider dom brist på andra intressen och visioner.

Ni minns säkert den där gubben i filmen ”Mitt liv som hund” som dag och natt terroriserade sina grannar med sitt enerverande hamrande på taket. Sådana personer borde istället köpa ett gammalt ruckel ute i skogen. Där kan dom hålla på och riva, bygga om och riva ner igen. Få utlopp för sina säregna lustar. Men för Guds skull köp inte en bostadsrätt ! Lämna dom till oss med en mer diversifierad livsåskådning. Till oss som inte vill bo på en byggarbetsplats. Eller …. sök jobb på Skanska ! Då kanske ni är nöjda, när ni kommer hem …!?

Om man mot förmodan skulle ha turen, att en av dessa snickare säljer sin lägenhet …. ja, då kan man nästan svära på, att den nye köparen inte riktigt tycker att inredningen är helt i paritet med sina önskemål och idéer……. och så är cirkusen igång igen.

Att klaga hos föreningen har du inte mycket för. Det vore som att klaga på att någons dammsugare väsnas. Det är varken förbjudet att städa eller renovera lägenheten.

Där har ni fördelen med en hyresrätt. Där varken får man eller tjänar något på att ”bygga om”. Fast det bästa av allt vore ju en egen fristående bostad. Kanske en egen villa!? Helst en liten bit från grannarna. Då slipper man även att lyssna till deras musik med stående vågor av innehållslösa bastoner och så kan man ju själv dessutom kanske ”bygga om lite” …… utan att störa. Om man nu, mot bättre vetande, skulle få en släng av den sjukdomen ibland…!?

Inga kommentarer: