Google Website Translator Gadget

torsdag 28 augusti 2008

Det naturliga urvalets säregna konsekvens

Jag tror inte, att Darwin någonsin satte sin fot i mellanösterns länder. Trots det känns det som om hans ande vilar tungt över dessa infekterade oroshärdar. I spåren av hat och hämnd bland de oliktänkande folkslagen framträder allt tydligare hans teorier om evolutionens principer. Det som för oss verkar absurt, omänskligt och cyniskt, när man med vapen och självmordsbombare varje dag försöker att utplåna varandra … är förmodligen bara ett utslag av ”det naturliga urvalet” …!? En inbyggd naturlag i evolutionen där det livskraftiga skall premieras och där det som inte kan anpassa sig till villkoren i sin omgivning …. skall förgås.

Det är nämligen precis det som händer nu bland grupper av folkslagen i dessa länder. Att hata, hämnas och döda är antagligen inte till gagn för mänsklighetens utveckling. Därför kommer dessa ”missbildningar” bland arten homo sapiens att förgöra sig själva. D.v.s. den typen av asocialt och destruktivt beteende har uppenbarligen inte visats sig som livsdugligt enligt lagarna för ”det naturliga urvalet”. Endast de gener som bär på de rätta anlagen för planetens fortlevnad kommer i längden att ”gå vidare”.

Sedan kan man ju ha åsikter om det humana i att unga och lättlurade självmordsbombare så cyniskt offras. Att barn och andra oskyldiga stryker med i dessa barbariska illdåd. Visst! Men evolutionen har inga känslor och inget moraliskt ställningstagande. Den följer bara sin av naturen inprogrammerade kod och den ….. den är en del av oss.

Inga kommentarer: