Google Website Translator Gadget

onsdag 23 juli 2008

I björkekens sköna skugga

Hur skulle det smaka med en sval fruktig lättdryck så här mitt i sommaren. Vad vet jag…..kanske en fläder/hallon ? Eller varför inte en …smultron/citron, krusbär/papaya, jordgubb/mango, persika/päron, äpple/kiwi eller en melon/körsbär….?! Jaa, alternativen bland duo-drycker och andra smakbärande produkter i hyllorna är rikliga och ökar hela tiden.
Kan någon säga hur en krusbär/papaya-saft egentligen ska smaka ? –" Nej, den här smakade mer lime/citron…eller vad tycker ni…!?!".

Näe, vet ni varför dessa duo-smaker tenderar att etikettera snart varje flaska och burk..? Joo, därför att då kan man inte (i dessa syntetiska och oäkta essensers tid) som konsument säga att det här smakade inte som orginalet. T.ex. det var långt ifrån en riktig jordgubbsmak….o.s.v. .
Bara det smakar lite fruktigt , sött, surt och ibland beskt, så kan man kalla det för vad som helst, utan att kunderna kan klaga.
-"Får det förresten vara en tallrik kall rabarber/plommon-kräm här i skuggan under björkekens krona…!?"
-"Varsågod !"

Nu när man ändå sitter här i bersån och blickar ut över de små körsbärsgranarna som smeks av em.-solen och fläktande ljumma vindar…. jaa, då skulle det vara en fulländad herdestund att kunna sätta på P2 och få lyssna till skön och sval klassisk musik strömmande ut ur radion. Men…. vad är det då man hör ?
Joo….SR på albanska, SR på persiska, SR sameradion, SR sisuradio, SR på kurdiska och SR på arabiska….!!?? I tre och en halv timma !
Visst är det så, att även i de bästa av dagar hittar man ofta lite smolk längst ner i bägaren. Alltså, jag har inget emot invandrar-program, men snälla Sveriges Radio lägg dem på en annan tid. Varför inte på kvällen, när vi infödda svenskar ändå har parkerat oss framför Rapport eller någon am. långfilm med pekoralvarning. Eller kanske på morgonen….när vi ändå är fullt upptagna med att försöka lirka fram ett par, tre slamsor skivad skinka ur den där fantastiska påläggs-förpackningen, där man lyckats tråckla ihop skivorna till en dragspelsliknande köttmassa.
Jag förstår de giriga producenternas tanke. Helst vill de att hela skinkpaketet ska följa med upp och hamna på mackan. Javisst, då får man ju genast sälja en till !

Nu är emellertid vi inte så dumma som dom tycks tro…!?? Tyvärr dock tillräckligt många som fortfarande köper dessa idiotiska förpackningar. Sluta med det ! Köp vanliga förpackningar och bred era mackor till morgonklassisk musik i P2, så får ni en mer harmonisk början på den nya dagen. Passa på nu innan invandrar-programmen har hamnat där…!?

Inga kommentarer: