Google Website Translator Gadget

onsdag 7 september 2016

Män på båge försöker vara större, än vad de egentligen är...

Lyssnade på vetenskapsradion idag. Att tänja på sanningen kan vara en bra strategi för att hitta en partner. I alla fall hos vissa däggdjur. Många hanar låter större än de egentligen är för att gå hem hos honorna.

Det slog mig, att precis så är det också bland däggdjuret människan. Om ni undrar, varför killar åker omkring utan ljuddämpare på sina motorcyklar, så vet ni nu svaret. Det är för att låta större, än vad de egentligen är. Och för att imponera på någon presumtiv "hona"... !?? Tror de i alla fall. Det är lite jobbigt bara, att de på grund av det måste åka Storgatan upp gång på gång t.ex. här i Västervik. Just den primitiva genen gör tydligen, att de samtidigt tror sig skrämma bort andra hanar. Förgäves skulle jag säga. För vi andra män tänker gå där ändå. Även vi som håller för öronen.

Enligt samma teori skulle man kunna tro, att det är därför många av knuttarna också är tatuerade. För färggranna hanar som försöker locka till sig honor är ju vanligt i djurvärlden. Men där haltar resonemanget något. Då kvinnor generellt nu är tatuerade i lika stor utsträckning..!? Vad man ska dra för slutsats av den tendensen och detta faktum, vet jag inte. Kanske någon annan har en teori om det..? Eller så är det bara så enkelt, att de alla har gått på den där romantiska bilden av tatueringar som skildras i dessa amerikanska ink-program.

Inga kommentarer: