Google Website Translator Gadget

tisdag 2 augusti 2016

Iman Aldebes Sommar-program

Hörde Iman Aldebes Sommar-program. Då slog mig tanken, att jag gärna skulle vilja höra en debatt mellan henne och Sara Mohammad. Som också medverkade i ett av Sommar-programmen nu i sommar. (Om nu SVT ville nappa på den idén..?!)

Möjligt att de har vissa saker gemensamt, men misstänker att divergensen är större. Det här med att designa vackra och nydanande slöjor eller andra muslimska attribut (som Iman gör), är inte det ett sätt att popularisera och försköna förtrycket av de islamska kvinnorna ? Att få dem att glömma grundproblemet och fortsätta... stå ut. Nämligen att vara styrda av religionen och de islamska männen. Att vara fast i det träsket, utan att kunna ta sig därifrån. Med livet i behåll...!? I generation efter generation. Och då talar jag om kvinnorna i de trad. muslimska länderna.

Jag har själv ofta funderat på, om man inte borde starta en sida på nätet med rubriken... "Free muslim women free". Inte för att det löser det globala problemet med deras utsatthet, men det kanske skulle starta en seriös debatt. Worldwide... helst förstås.

Inga kommentarer: