Google Website Translator Gadget

onsdag 11 maj 2016

Journalister och teknik

Hörde Sveriges Radios journalist Richard Myrenbergs fördomsfulla uttalande idag, (citat).... "Ungdomar som sitter med sina laptops och dricker kaffe för att komma på några nya appar".

Journalister i allmänhet är ofta okunniga och ointresserade i tekniska och vetenskapliga frågor, vilket här också bekräftades. Många kanske dricker kaffe eller cola för att orka hålla sin intellektuella kapacitet på högsta nivå. Men de som utvecklar appar har en spetskompetens i programmering. Vilket förutom idérikedom, kreativitet och tusentals timmars erfarenhet dessutom kräver ett utvecklat logiskt tänkande, vilket inte alla besitter.

Det är ungefär som att förenkla verkligheten och säga, att folket på NASA (runt 1960) satt vid fikabordet och funderade på, hur de skulle kunna åka till Månen. Och så en dag.... kom de på det. Och sedan gjorde de det. Nu är det inte bara journalister som har en förenklad bild av den tekniska verkligheten. Vilken ofta är så komplicerad, att de inte ens i fantasin kan föreställa sig hur. Än mindre ens vill försöka sätta sig in i ämnena.

Inga kommentarer: