Google Website Translator Gadget

onsdag 23 september 2015

Shop until you drop...!??

Tänkte just att.... nu måste man köpa 2, 3 eller 4 st. av varorna hos t.ex. ICA och Coop, etc. för att få lite rabatt. "Perfekt" för alla enmans-hushåll vilka ju utgör 40-50% av hushållen....!?? Nåja, men 4 bukar svartpeppar.... det brukar man ju ändå alltid köpa på en gång.... eller hur ? Snart så börjar väl apoteken att tillämpa samma sak på receptbelagda läkemedel.

Förresten.. är det någon som har missat, att priserna på receptfria produkter på apoteken har stigit enormt sedan monopolet försvann..? En prod. som jag brukar köpa kostade 39 kr för 3-4 år sedan. Nu kostar den 69 kr..!?! Många procent blir det ! Men... köper man 5 st. .... så kanske man kommer undan med 60 kr/st. ... !?

Ett mer raffinerat sätt att ta mer betalt och att inte höja priset, det är den s.k. "minska förpackningen"-metoden. T.ex. förr (länge sedan) var det 1-2 baconskivor fler i ett pkt. Eller.... nu finns det plötsligt 180 gram-förp. med rökt lax. Förutom de 200 gr.-förp. som ännu(?) finns kvar. Om några månader är priset i paritet med 200 g. som sedan utgår ur sortimentet. Har man sett det förut ? Finns många andra ex. på det här tilltaget.

De här fenomenen kan gärna någon predestinerad skriva en doktorsavhandling om...!?? Eller media skulle kunna granska allt ... OM... de nu inte hade så mycket jobb med alla "viktiga" opinionsundersökningar....

Inga kommentarer: