Google Website Translator Gadget

onsdag 27 november 2013

Bortskänkes...!??

Snart så ber jag Stadsmissionen komma och hämta TV'n. Man orkar inte, att sitta och bli sjösjuk varje kväll. Bl.a. på grund av att ingen längre tydligen kan göra ett program eller en film, där inte allting hela tiden bara måste flimra, zoomas, panoreras, skakas, ljusblixtra, bild-stroboskopa, snabbspolas, m.m.  m.m....!! Inte ens stillbilderna tillåts att stå stilla längre.

Om ni ev. såg filmen om skandalen på Säters sjukhus ang. Quick-fallet, så fanns det knappt en enda stillbild som inte zoomades eller panorerades. För att inte prata om programmet "Alla är vi fotografer" med Schyffert och Co. En sak är i alla fall säker. De som filmar programmet kan absolut inte kalla sig för .... fotografer.  En semesteramatör med linslocket på skulle ha gjort det bättre !! Det är fruktansvärt, att inte ens vilja hålla kameran stilla, utan tvärt om medvetet flacka och skaka den hela tiden. Precis som om det skulle vara någon slags konstnärlig dogma-installation...!??

Plus + (det senaste nu) flygbilderna som hela tiden åker över hus och annat adekvat som ska avhandlas. Snart är det väl bara Vädret och Skavlan som man orkar att se. Men... hur länge då ?? Det är inte längre en tidsfråga. Istället snart bara ett fullbordat faktum, när även de hamnar i samma cementblandare.....!?

Läs och begrunda detta inlägg om hur tv och film egentligen borde vara och hur det en gång var. När kameramännens och redigerarnas förakt för tittarna inte fanns. När tv-produktion inte var en teknokratisk lekstuga för den tv-spels-generation som nu har tillåtits att ta över spakarna.

Inga kommentarer: