Google Website Translator Gadget

onsdag 5 december 2012

Öppet brev till P1 på Sveriges Radio


Finns det något värre, än när politiknördar och klimatfanatiker ska göra radio... i P1...!?? Ni tycker säkert själva, att ni är duktiga, men hur ska vi lyssnare stå ut med att lyssna på samma sak dag efter dag ? Vore det inte bättre, att ni upprättade ett kontor direkt inne på riksdagshuset, så slapp ni släpa upp dessa politiker till studion varje dag. Dessa förutsägbara diskussioner mellan två kommunal eller partipolitiker, etc. med motsatta åsikter. Partiet och partiet och partiet.....!?? Så dj.... tjatigt och ointressant ! Och så alla dessa Sifo-undersökningar, etc. om hur partisympatierna ligger till..... inför valet om.... någon gång, gud vet när. Ni börjar med det här direkt efter varje val och så håller ni på 4 år framåt med samma snömos..!?? Men, det är klart, det är ett enkelt sätt att göra program och en praktisk metod att fylla ut tiden i radion. Mest ett sätt att förverkliga er själva och era smala intressen. Inte en tanke på, att publiken är mer mångfasseterad än så...!?! Vi har fler intressen än ...POLITIK !!

För att inte tala om vetenskapsnyheterna. För det första så är det löjligt kort tid med dessa knappa 5 minuterna. Sedan fattar man inte, varför dessa s.k. nyheter alltid måste vara någon slags annonspelare för Klotet !?? Man kan roa sig med att slå vad med sig själv innan programmet, att nu ska vi se, hur mång sekunder det tar, innan klimat och miljöinslaget kommer. Varenda dag samma sak. Den här vetenskapsred. verkar vara helt omedveten om, att det finns en hel värld av intressanta nyheter inom vetenskapen.... förutom klimat och miljö. Ja, lite medicin är det faktiskt också, det ska medges ! Chefen för denna org. borde bytas ut mot någon opartisk och vetensk. diversifierad och kunnig person.

Och.... Bodström (!?)... varför var du tvungen att korta ner Ring P1 med 10 min., när du visste, att det här programmet är ett av de mest populära inslagen i P1-morgon...?? Dessutom för att ersätta den tiden med detta trams som ”mediakrönikan”, eller vad den nu heter. Vi vill inte veta, vad några politiska proffstyckare skriver på detta löjliga twitter, etc. ! Jo, jag kan bara tolka den här mediala våldtäkten som ett utslag av primitiv härskarteknik !! Lyssnarna var för nöjda och .... ”då måste JAG visa vad en chef som jag kan göra”....(hur dj.. dumt det än må vara !). Jag vet inte, vad du Boström har för problem, men låt inte dom gå ut över lyssnarna och deras önskningar och intressen. Det är ju ett makalöst korkat beslut ! Om jag vore din chef, så skulle jag ta in dig för en uppläxning och en lektion i elementär verklighetsuppfattning. 

Men Cilla Benkö lär inte göra någonting. Hon är allt för konflikträdd och dessutom också medlem i klubben för inbördes beundran på Sveriges Radio. Tänk om Eva Hamilton också fick chansen att ta över den chefsposten. Se bara på hur fantastiskt hon har förändrat och förbättrat SVT. Hon har gjort SVT´s egna kanaler till ”top of the line” bland alla kanaler.... what so ever. Jag beundrar henne som chef. Till skillnad från SR´s chefer. T.ex. Pia Kalischer som fortfarande inte förstår, att lokalradions breda lyssnarskara inte har samma musiksmak..... som eleverna i grundskolan !???

Inga kommentarer: