Google Website Translator Gadget

onsdag 19 december 2012

Lord Nilsson avslöjar... !!


Hur trovärdig och opartisk kan en person som Per Anders Bergendahl vara som bara ”skenbart” är skriven på en hyresrätt i Göteborg (Karl Johansgatan. 49 D), men i verkligheten bor ihop med sin fru (Maria Birgitta Bergendahl Gerholm) i en bostadsrätt på Reimersholmsgatan 4 (Brf Pålsundet) i Stockholm...?!!

Det är väldigt lätt att föreslå höga marknadshyror för människor som råkar bo i lägenheter på s.k. attraktiva platser(??), när man i själva verket själv bor till en låg avgift i en bostadsrätt i ett verkligt attraktivt läge, nämligen på Reimersholme i Stockholm. Långt borta från s.k. marknadshyror ! Det måste vara gravt stötande för folk som ev. kommer att drabbas av hans opartiska utredning. Därför så kommer den här utredningen inte alls att kunna anses som trovärdig. Gjord av en person som själv är immun mot marknadshyror.

Förutom att innehållet i sig självt bygger på en skev och orealistisk uppfattning, om hur en bedömning av ett s.k. attraktivt läge ska genomföras och av vem....!?? T.ex. att bo i en innerstad räknas tydligen som att bo i ett attraktivt läge..!? Men,..... att inte kunna ha varken garage eller parkeringsplats (speciellt under vinterhalvåret), att ha milslånga ev. resor till div. stormarknader och istället vara hänvisade till dyrare lokala affärer,.... etc.. Hur kan det kvalificera ett läge som... attraktivt....? Man kan inte leva på fin utsikt eller på ett gångavstånd till någon teater, etc. och någon måste ju bo även i dessa lägenheter. Ska människor straffas för att dom bor där ?Med det här förslaget och dessa nya skyhöga hyror, så kommer vi att få s.k. rikemansgetton istället. D.v.s. områden som kommer att bli prioriterade bara för personer med höga inkomster. Dessutom så skulle nyinflyttade få avsevärt högre hyror än dom som redan bor kvar där. Hur rättvist är det och hur kommer det att påverka grannsämjan ? Ett korkat förslag helt enkelt !

Lika lite trovärdigt är det, när vd'n för fastighetsägarna Reinhold Lennebo går ut och kraftigt stödjer utredningsförslaget. Han som själv bor i en bostadsrättsförening (Tantotorget) med ”attraktivt läge” i Tantolunden på Tantovägen 31 i Stockholm...!? Också han lika långt borta från s.k. marknadshyror som utredaren Per Anders Bergendahl befinner sig.

Inga kommentarer: