Google Website Translator Gadget

lördag 20 oktober 2012

Nu är lekstugan på tv-bolagen helt öppen för amatörerna


Såg ni "Dokument inifrån" och inslaget om våra pensioner som sändes häromdagen....!? Kan någon förklara för mig, vad meningen var, med att ca. var 20:e sek "flasha" in en bild på Christer Gardell i flygstolen under några millisekunder. Under hela programmet dessutom. För det första så var det fruktansvärt irriterande. Man kunde inte koncentrera sig på innehållet i programmet, när detta trams hela tiden avbröt det hela. 

Nej, nu får man ta dom här ansvariga snorungarna i örat och förklara för dom, att den här lekstugan från och med nu är stängd...!!! Dessutom..... varför skulle Gardell genom det här tilltaget framställas som ansvarig för vårt dåliga pensionssystem. Dumt och barnsligt bara.

Det verkar som om den där s.k. tv och dator-spelande generationen nu har växt upp och fått fritt spelrum i redigeringsrummen av cheferna. Inte bara på SVT, utan snart sagt i hela video och filmbranschen...worldwide...!??! Det har blivit en komplett galen lekstuga för amatörer. 

Det här med att rörliga bilder ska vara synergonomiskt utformade för att vi människor över huvud taget ska orka titta under längre tider än halvannan minut, nej.. det verkar det inte vara någon i ledningarna för tv och film-bolagen som orkar reflektera över. De är väl fullt upptagna med balansräkningar och att uppfylla möteskvoten.

Nej, nu får det vara slut på den här lekstugan bland filmmakare, redigerare, regissörer och fotografer. Allt har numera blivit s.k. dogma-produkter, där man aldrig kan vila blicken på någonting längre än en eller två sekunder som längst. Dessutom så ska det hela tiden zoomas fram och tillbaka. Panorera hit och dit utan en tanke på att skärpan då går helt förlorad. Fotograferna kan inte heller ens hålla kameran stilla längre. Nej, nu ska det tydligen t.o.m. vara så, att det ska flackas med kamerorna och man ska vara ostadig på hand, när man filmar. Några har fått för sig, att det då blir mer verklighetstroget. Det känns mer live s.a.s.. Trams...säger jag ! 

Fullkomligt vansinne att utsätta tittarna för den här tortyren för ögon, balanssinne och allmänt välmående. Man har verkligen släppt lös amatörerna inom den här branschen. Och det värsta är.... att ingen säger ifrån ! Vad gör man för att förhindra den här utvecklingen ? Vad kommer t.ex. ansvariga på SVT och alla andra kanaler att göra ? Ja, det kan man fråga sig.....


Inga kommentarer: