Google Website Translator Gadget

fredag 1 juni 2012

Utsikt från ett fönster... vill jag ha

Det är intressant, hur många människors livsmönster och rutiner som man kan få ta del av bara genom att då och då titta ut genom fönstren. T.ex. den hurtige mannen som med stora, bestämda John Cleese-kliv varje dag kl. 10.30 beger sig till kiosken för att köpa Expressen. Eller den där familjen mitt emot där mannen i den alltid nytvättade ögonstenen den vinröda Saaben tar en halv minut på sig för att långsamt och försiktigt köra över tröskeln och vidare in i garaget. Han verkar vara livrädd för, att han ska gasa på för mycket för att komma över tröskeln, så att han av bara farten sedan ska braka rakt in i väggen med fronten. Ev. för att han redan har gjort det någon gång...!??

Eller hon i svartbågade glasögon som varje morgon och kväll passerar förbi på väg till och från jobbet på klädaffären nere på stan. Hon är mer punktlig än lokalbussen som också stannar utanför. Den står alltid två tanter och väntar på varje förmiddag vid samma tid. Eller han som en gång varje dag backar ut sin vita Volvo ur garaget alltid med den högra backspegeln infälld. Han fäller aldrig ut den och varje dag så bär färden upp till den stora Maxi-butiken, där han sedan sitter några timmar och fikar och pratar skit med några kompisar från ledighetsklubben. Bilen är lätt att känna igen, för han har alltid en sådan där självlysande gul väst hängande i baksätet. Har ofta undrat varför..? Han bär dessutom samma kläder varje dag. En ljusblå sportjacka, beiga byxor och stora vita träningsskor....... året runt ! Ja, men på sommaren kan han faktiskt lämna jackan hemma, om tempen skulle passera över 20 gr.

Eller den gamla kutryggiga, egocentriska tanten som med ryggsäck och träningsskor tar sina flera, dagliga långpromenader med sin bruna schäfer. Hon har nyligen slitit ut en gammal mörkhårig schäfer som nu ev. vandrar vidare uppe på de himmelska höjderna. Eller så ligger den där med all rätt och bara jäser som belöning för alla uppoffringar som den gjorde för henne här nere under jordelivet. Den här nya schäfern har till slut uppfostrats till precis samma beteende som den gamla hade. Bortsett från att den gamla alltid stannade till utanför porten vid hemkomsten och först spanade åt sidorna en stund innan den ville gå in. Det var väl en egenhet som just den hunden hade lagt sig till med.

Eller den där sjukbidragade mannen med ersättning för tidigare förlorad fritid som i splendid isolation tydligen har all tid i världen med att sitta vid sitt fönster och studera omgivningarna och livet som passerar revy utanför. Som dessutom har mage att lämna ut människors liv och leverne i en  blogg på nätet.

Inga kommentarer: