Google Website Translator Gadget

fredag 4 november 2011

Maranata står för religionsundervisningen

Hörde på radion att bl.a. Nordea var intresserad av, att som bank få komma in i skolorna och hjälpa till med att förbättra elevernas kunskaper i ekonomi. Jag antar, att dom då menar privatekonomin. Det finns faktiskt fortfarande vuxna som tror, att bankerna fungerar som (vad dom själva kallar sig) ..."rådgivare i privatekonomi".

Nu är det så här, att banker är inte rådgivare i första hand utan .... försäljare ... av sina egna produkter och tjänster. Man vill knyta så många som möjligt till sin egen bank, för det är på kunderna som man tjänar sina pengar helt enkelt. De är alltså inga välgörenhets-institutioner. Att med dom premisserna låta bankerna få fritt spelrum i skolorna för att indoktrinera eleverna, det vore inte bara att underkänna skolans undervisning i samhällskunskap, utan också att fritt öppna portarna, för att släppa in alla andra tänkbara kommersiella företag i skolornas undervisning.

En spekulativ bild av en sådan framtid vore en skola, där Intersport har hand om gymnastiken ..... Vingresor sköter geografilektionerna ....... Bauhaus träslöjden ...... EF håller i språkundervisningen och AstraSeneca .... i kemin.

Inga kommentarer: