Google Website Translator Gadget

tisdag 5 juli 2011

Relativt vadå .....?

Nu är det tydligen inte bara tiden som är relativ. Enligt vad man har hört i media den senaste tiden, så finns det uppenbarligen en lucka i Einsteins relativitetsteori. Nämligen den speciella relativa barnfattigdoms-teorin.

Ett fattigt barn är inte längre ensamt om att vara ett fattigt barn. Näe, för nu så finns det även relativt fattiga barn ... enligt Rädda Barnen. Ett barn i Djursholm's villakvartér kan också vara fattigt ..!? För om ett barn inte kan få lika många prylar som sina kamrater, inte alltid åka utomlands på lov och semestrar, inte kunna sitta på McDonalds och grisa i sig hamburgare istället för den ”äckliga skolmaten”, jaa .... då är man också fattig. Åtminstone relativt fattig.

Blir man trött på alla dessa politiker som genom populistiska utspel bara ägnar sig åt genomskinligt röstfiske ..... eller blir man trött ?! Jaa, tänk på alla svenska barn som nu inte kan hänga med i skolan, för att dom (föräldrarna) inte har råd med glasögon. Man faller på knä i gråt över detta elände som nu drabbar allt för många av de svenska skolbarnen. Inte ens 500 – 1.000 kr skulle alltså finnas kvar på deras konto någon gång varannat år ...!?

Man kanske också borde undersöka, hur dessa så ”extremt fattiga” familjer prioriterar sina inköp och på vad dom egentligen spenderar sina inkomster. Man undrar hur många av barnfamiljerna som invaderar McDonalds i helgerna som är familjer med s.k. fattiga barn ?? Hur mycket spenderas t.ex. på tobak och sprit ? Hur mycket lägger dom på ”onödiga prylar”, färdigmat, godis, etc., etc. ?

Visst, det finns säkert arbetslösa, ensamma med barn som har det tufft, men kom bara inte dragande med dessa mediabilder av gråtmilda, närsynta skolbarn som tillbringar år i skolan som halvblinda. Om föräldrar inte skulle kunna förse sina egna barn med adekvata glasögon, så har dom nog andra problem än de ekonomiska att ta itu med. Men mest upprörande är dessa idéfattiga politiker som försöker göra populistisk skenverklighet av en gammal patetisk myt.

Inga kommentarer: