Google Website Translator Gadget

tisdag 12 juli 2011

Det var en gång ett program med anor

Det kallas "Allsång på Skansen" och är ett TV-program med anor. Eller rättare sagt ... det var det .. fram till för några år sedan. För nu använder SVT en billig, slät och steril gjutform, där producenterna låter allt fler program stelna till likformighet. Den gjutformen ligger nu alltid uppvärmd och klar i det stora melodifestivalsfacket på SVT's programverkstad. Med andra ord .... Allsång på Skansen har nu blivit en glättig bilaga till Melodifestivalen. Precis på samma sätt som SVT "lyckades" göra Dansbandskampen" till "Melodifestivalen 2". Nu har vi alltså också fått ett "Melodifestivalen 3" ...!??

Det är mest bara f.d. deltagare från melodifestivalen i programmet numera. Ja .... och så Håkan Hellström förstås. Man man måste ju förtydliga den mediokra kvalitén med någon som absolut INTE kan sjunga. Och vem kan vara bättre än han ? Men, för att fortfarande låtsas vara "lite brett folkliga", så måste man ju ta med ett dansband ibland. T.ex. Elisas. Dom som senast vann Dansbandskampen. Eller rättare sagt ..... dom som vann Melodifestivalen 2. Med hon Elisa som nästan äger samma begåvning som Hellström.

Nej, nu är "Allsången" ett program på dekis. En föreställning som lever ett plastigt liv i symbios med den lika ytliga svärmen av skrikande hotta tonårsbrudar som på första parkett likt getingar har belägrat hela föreställningen på Soliden. Det är tydligen för dom och för alla tonårsföräldrar runt om i landet som programmet nu har dedicerats. "Det är klart att våra ungdomar ska ha ett eget TV-program på sommaren".

Jovisst .... det klart att dom ska ha det. Jag tycker, att alla program på SVT ska vara en enda lång Melodifestival. Tänk vad enkelt allt skulle bli !  Och så slipper vi ju all annan gammal mossig musik och underhållning i andra genrer. Det vore nog dessutom inte bra för våra ungdomar, att bli utsatta för sånt som är äldre än dom själva. Det skulle nog kunna påverka deras nutidsorienterande självbild. Att det fanns ett liv här på jorden innan dom blev till. Det skulle nog bara bli förvirrande. Dom kanske t.o.m. skulle kunna tro, att det var sant. Att musiken INTE uppfanns av Håkan Hellström, Erik Saade, Veronica Maggio, Septemper och .... Gud vet, vad dom heter. Dom där dagsländorna med skenbart evigt liv. Visste ni förresten det, att redan dom gamla grekerna trodde, att dom levde i nutiden .........!?

Inga kommentarer: