Google Website Translator Gadget

söndag 13 mars 2011

Lattemammor och A-lagare

Finns det något som förenar dessa två till synes högst polariserade grupper ? Barnvagns-mammorna och ”de goa göbbarna” på parkbänken alltså ......?! Njaa ... bortsätt från likheterna mellan mammornas ungars diande på nappflaskor och gubbarna på sina pilsnerflaskor, så finns det ännu en sak som förenar dem. Att leva i en ”bubbla” !

Jag har då och då under en längre tid studerat de här två kategorierna och det är slående, hur mentalt isolerade de är från omvärlden. Trots att de nästan hela tiden befinner sig mitt ute i samhället, så har deras världsbild krympt till ett par respektive ”en-fråge-saker”. Nämligen barn och brännvin !

Har man själv råkat hamna t.ex. bredvid ett par mammor med barnvagn på ett café eller bakom dem ute på promenaden, så vet man, vad konversationen handlar om. Det är barn, barnmat och blöjor. Det är resonemang, om vad barnet kan och vad barnet ännu inte kan. Ja, det är det ena efter det andra och allt spinner på samma oupphörliga tema. BARN ! Om brandlarmet plötsligt skulle gå igång, så skulle de nog vara mer oroade över att ....”ooohh, nu vaknar lille Arvid ..!?”. än att det kanske brinner i knutarna. Jag tror inte ens, att de är medvetna, om vad som sker runt omkring dem.

A-lagarna uppvisar upp exakt samma betéende, vad det gäller att leva i en bubbla. Skillnaden är väl dock, att de inte är ute och rör på sig i samma utsträckning, utan samlas oftast i mindre eller större grupper i närområden till något affärscentrum. Egentligen utan att störa någon ! Men, den intellektuella och den verbalt något förtunnade konversationen, rör sig på samma sätt ... kring ett enda (mindre förtunnat) ämne. SPRIT !

Barnvagnsmammorna har tyvärr även ett betéende som kan var lite irriterande ibland. De promenerar ofta med sina barn- eller sittvagnar i bredd. Även om det inte finns plats på gångbanan eller trottoaren för att mötas, så fortsätter de precis som om inga andra existerar ...!? De utsätter ofta även kunder i affärerna för irritation och t.o.m. risker, när de utan att tänka, ställer ifrån sig sina barnvagnar precis var som helst. Där de råkar stanna helt enkelt. Dock inte bara i vägen framför hyllor och frysdiskar, utan på ställen där folk kan snubbla på dem. Jag har själv varit mycket nära att ramla, när man t.ex. backat bort från en hylla för att titta längre ner och plötsligt ... så står där en sittvagn alldeles bakom ....!?? Samma riskbetéende finns dessutom även hos alla med dessa s.k. ”kabinväskor” som många nu använder för att släpa hem sina varor i. A-lagarna däremot ska i all fall ha lite kredit, för det är ingen större risk att snubbla på dom...!?! I alla fall inte så länge dom sitter upp ....

Inga kommentarer: