Google Website Translator Gadget

onsdag 24 november 2010

Förskona oss från Kerstin Behrendtz

(kopia på mitt inlägg i opinion. SVD

Pia Kalischer...  , ansv. för P4's musikutbud i Sveriges Radio.
Jag ska försöka, att inte vräka ur mig alla befogade osympatiska ramsor av ilska som kokar inom mig, utan att försöka vara något så när civiliserad. Upprörda känslor för just dig Pia Kalischer, Mats Hermansson och Kerstin Behrendtz som ansvariga för musikutbudet inom P4 riks och lokalradion. I dag är den breda musiken utestängd i stor utsträckning från P4 i radion. Det borde vara mångfald, kvalitet, bredd och djup i Sveriges Radio. Just P4 har som licensfinansierad kanal ett uppdrag att återspegla all musik i Sverige, såväl dragspelsmusik, dansmusik, folkmusik, populärmusik från olika epoker, i olika genrer, från olika länder, men framför allt en musik som är i paritet med den vuxna lyssnarskara som P4 vänder sig till. Istället är det bara nyproducerad populärmusik (ofta svensk) av mycket varierad kvalité. Ja, det är den som dominerar P4 och lokalradion hela dagarna. Oftast enformig och intetsägande mekanisk sequenser-producerad musik. Det är den som helt fyller hela kanalen genom ert diktatoriska enformiga musikval .... dag efter dag.

Hur kan du och de som har ansvaret för P4's musikutbud fortfarande låta Kerstin Behrendtz sitta kvar på sin tron och totalt bestämma utbudet i alla de (trots allt ofta intressanta) program som sänds i P4 riks? Därutöver så är det ju bara er felprogammerade slumpgenerator "Selector" som står för samma eländiga utbud. Framför allt i P4 lokalradion. Den kanal som säkert har den mest diversifierade och ofta vuxna lyssnarkaraktären. Hur kan ni tillfredställa dem med denna trångsynta och helt malplacerade slumpgenererade musik ?

Jag frågar mig ... som representant för alla de mångkulturella P4-lyssnare med bred musiksmak....... var ........ ja, ...VAR ..är all annan musik som finns i ert arkiv med 900.000 låtar ? Varför spelas de nästan aldrig? Aldrig får man höra annat än denna urvattnade "P3-soppa" som ni serverar till era licensbetalare i P4.

Nej, ni sitter där som representanter för SR's inkrökta omvärldsbild. Musikkulturellt inkompetenta och utan något som helst ansvarskännande för era lyssnare och vad som dom uppenbarligen vill höra. Ni kan inte lyssna till kritik utan sitter där som självgoda tyckare med en arrogant teflonattityd och vägrar inse, att ni har misslyckats. För våra licenspengar. Ni borde skämmas !

Ni har verkligen gett "självgodheten" ett ansikte !! Du Pia Kalischer, Mats Hermansson och Kerstin Behrendtz.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Nilsson!
Jag håller helt med dig. Musikutbudet i P4 är katastrofalt mediokert och omusikaliskt smalt. De ansvariga på SR tycks sakna de musikaliska egenskaper som ju krävs, för att på ett allsidigt sätt utföra sitt uppdrag. Jag skrev själv en insändare om detta sommaren 2009, och fick ett utförligt svar av Pia Kalischer. Tyvärr var detta svar mest ett byråkratiskt tillrättalagt uttalande om musikradions policy och strävanden, vilket definitivt inte stämmer med verkligheten i etern. Sedan är ju t.ex. den regeln att 50% av utbudet skall vara svenskt, bara så korkat inskränkande på den musikaliska mångfalden att man tar sig för pannan. Dessa figurer i beslutsfattande ställning är inget annat än en skam för musik-Sverige och den allmänna musikaliska folkbildningen.

Hälsningar,
Sven Böhlin
Åkersberga

Anonym sa...

Jag kan inte nog hålla med dig! Så här har jag tyckt i många herrans år.

Anonym sa...

Håller med helt och hållet.
Får oftare och oftare stänga av radion, jag pallar inte att lyssna på eländet dag ut och dag in.
Hälsningar från
Ännu en lyssnare SR skiter i

Lord Nilsson sa...

Bra att fler och fler inser hur SR's musikpolicy(?) ser ut. Man borde organisera sig på något sätt och ställa dem till svars. Annars kommer ingenting att hända. Ev. förslag... !???

Anonym sa...

När vi lyssnar på P4 är vi tvungna att dra ner volymen när det kommer till musikplågan. Ofta är det bra och intressanta program men MUSIKEN!! Man tar sig för öronen och hoppas att skvalet snart tar slut. Hur kan EN person så helt få dominera musikvalet och därigenom fördunkla lyssnarglädjen för oss försvarslösa licensbetalare. Ingen påverkan tycks heller kunna påverka utbudet. GRÄSLIGT