Google Website Translator Gadget

torsdag 23 oktober 2008

En broiler i hönsgården

Ni kanske inte har hört den stora nyheten …!? Det omvälvande som nu har skett i vårt höstgulnande land. Det som radio och TV har frossat i de senaste dagarna. Joo, Per Nuder har släppt en bok ! Ett ovärderligt tidsdokument över den store mannens långa, svåra och intressanta liv i partiet. Gud vad jag har längtat efter den boken ! Jag visste, att det var något i mitt liv som saknades……!?

Jaa, ska man skratta eller gråta ..?! När ska den här narcissistiska navelskådningen bland politiker få ett slut ? Och när ska medierna sluta med att svansa runt i den där hönsgården och varje dag i direktsändning förmedla denna innehållslösa smörja ….som symbiosiska papegojor. Såg ni på TV häromdagen ? Regeringen hade samlats på ett vandrarhem i Halland för överläggningar. Inte blev det ett möte i "splendid isolation" inte. Nej, våra svenska paparazzi-fotografer svärmande som pilska drönare runt bidrottningens boning. Varje gång några politiker visar sig, så ska det tas tusentals bilder. Jag förstår inte, vad dom ska ha alla dessa bilder till ..!? Vi behöver inte två tusen porträttbilder till. Vi vet redan hur som ser ut. Eller är det kanske Maud Olofssons allra senaste glasögon man vill dokumentera. Eller nya vinklar på Mona Sahlins vickande på huvudet åt vänster eller höger. Inte vet jag, men det är obegripligt hur fullständigt fixerade massmedia är vid dessa politiska uppenbarelser. De verkar vara vår tids nya Gudar …!? Det är nästan värre än amerikanarnas obegripliga dyrkande av sina överbetalda filmstjärnor. Ett neurotiskt silikonpatrask fångade bakom plastkulisserna i "de klonade manusens filmstad" …..Hollywood.

Man riktigt ser och hör hur exalterade de svenska politiska journalisterna är, när de får frottera sig bland partiföreträdare och statstjänstemän vid alla dessa presskonferenser och utfrågningar. Som t.ex. huruvida Mona Sahlin är osams med Lars Ohly …….vad regeringen tycker om oppositionens kritik av budgeten ….. och varför man inte satsar mer pengar på de ev. friställda på Volvo i Göteborg…o.s.v. … o.s.v. . Hur intressant kan det vara ...två år före ett val ?! Nyhetsmedierna är snart bara kamouflerade skvaller och sensationsredaktioner. Nästan värre än nöjesjournalisternas dreglande vid Bindefeldts filmpremiärer. Bara med den skillnaden att …om det kallas politik ….. ja då är det seriöst, viktigt och av ett högprioriterat nyhetsvärde. Hur banal "Hänt i veckan-journalistik" det än må vara.

Jaa, …. allt det där vill man helst vara utan och dessutom vet jag nu, vad som INTE... saknas i mitt liv.... i alla fall. En bok av Per Nuder !
Per Nuder …. köttberget som gav broilern ett ansikte.

Inga kommentarer: