Google Website Translator Gadget

torsdag 3 juli 2008

Ett jordgubbsland........någon annanstans..?



Njut av dina jordgubbar i den vackra sommaren ! För sannolikheten att dom finns och har funnits någon annanstans i universum är lika liten som om någon ev. intelligensia därute hade komponerat ”Rondo alla Turca” exakt som Mozart en gång gjorde.

Då kanske ni förstår, att några människoliknande varelser lär heller inte förgylla tillvaron på någon annan ev. jordliknande planet. Därtill är livets molekylära evolutionsutveckling allt för komplex. Bara ”maskineriet” i en cellkärna är så enastående invecklat och ”osannolikt”, att den matematiska möjligheten att just den s.a.s. skulle uppstå igen från scratch…..ja, den chansen är mycket nära noll, vill jag påstå.

Däremot är andra typer av liv inte helt otänkbara. Men det vet vi ännu inte. Hur liv uppstod bland ”döda” molekylkedjor är okänt och tecken på utomjordiskt liv saknas fortfarande. Många vill framhärda, att livet damp ner här ”i färdig form” med en meteorit etc. . Möjligt…, men det kan istället vara så, att den första ”livsgnistan” tändes av en osannolik slump !? Efter flera hundra miljoner år så uppstod kanske en adekvat kombination av molekyler som fick just den där förmågan att reproducera sig själva.

Och om….ja, jag säger bara om….det var så !? Då kan det här vara den enda platsen i det ofantliga universum som någonsin härbärgerat liv. Eller så finns det någon okänd mekanism i materiens makrokosmos som gör, att liv ”helt enkelt” uppstår om betingelserna är dom rätta….!?

Många säger….varför skulle intelligent liv bara ha uppstått just här på Jorden ? Joo, kanske därför att det är bara där intelligent liv uppstår som man kan ställa sig den frågan. Och nu blev det just här det hände. Tyvärr så lär vi aldrig få veta, om det finns eller har funnits andra som också har tänkt den tanken….!? Andra som inte alls ser ut som vi gör. Som kanske njuter av någon annan ”växt” än jordgubbar den längsta dagen på den planeten. Som också väntar på att deras stjärna åter ska stiga upp över horisonten och kunna se en ny dag randas.

Inga kommentarer: