Google Website Translator Gadget

tisdag 6 november 2007

Mosebacke monarki

Finns det något liv ute i universum ? Finns det någon Gud ? Ska människan överleva miljöförstöringen ? Jaa, vem bryr sig i dessa dagar, nu när massmedia kablar ut en av mänsklighetens största katastrofer………Hur kunde statsministerns partisekreterare Ulrica Schenström sitta på en offentlig restaurang och hångla med TV4-reportern Anders Pilblad? Dessutom också… över några moraliskt oförsvarliga glas vin.
Jaa….men vilken tur, att socialdem. Aftonbladets fotograf just precis av en osannolik händelse råkade passera förbi, när paret (ursäkta) ”pussade” på varandra.

När man sedan också fick höra, att fröken Schenström var en av dem som hade jour-ansvaret för krishanteringen den kvällen……jaaa.. då började man nästan att skaka av rädsla. Tänk vad som kunde ha hänt !! Bara man tänker på det så…..usch ja. Ett meteoritnedslag hade ju bara varit som en smekning i jämförelse. Jaa, så lite vet vi om vår säkerhet i det här landet. Man vet ju aldrig vad den där reportern hade i kikaren. Bjuda på vin och allting…..jo jo. Det kan man nog räkna ut…!?

Men det var ju tur, att hon blev uppsagd från sitt så otroligt ansvarstyngda jobb. För tänk….vad journalisterna skulle ha blivit arga, om hon hade fått sitta kvar. K-G Bergström och Mats Knutsson på Aktuellt hade nog pratat i mun på varandra i flera veckor framåt och TV4´s Jonas Gummesson tvingats köpa in ännu fler halstabletter till Bengt Magnusson.
För att inte tala om oppositionen…!?! Peter Eriksson skulle säkert ha blivit ändå argare och krävt Reinfeldts avgång och anmält hela regeringen och jaa…till och med sig själv….till KU.
Men som Mona Sahlin sa…..”om det bara hade gällt obetalda räkningar och p-böter”…och inte några glas vin. Vad hade hänt med vårt försvar vid ett ev. anfall, om hon hade suttit där vid biffsteken och varit….full ..?!? "Full beredskap"...!?! Det törs man inte tänka på.

Men, man får ju ändå vara glad och tacksam, att vi har så duktiga och ansvarsfulla journalister som både har turen och.. tänk..den fantastiska mediala förmågan, att vara så på rätt plats vid rätt tidpunkt och verkligen kunna avslöja och rapportera om så här epokgörande och säkerhetpolitiska händelser…. mitt i vårt annars så trygga land….Sverige.